Dopřejte si čerstvá voňavá rajčata v podobě chutných toastů bruschetta, které Vám instantně přinesou atmosféru rána na italském venkově. Navíc obsahují důležité živiny, jako například vitamín C, či draslík a taky množství antioxidantů. Ideální tečka za létem a příprava imunity na podzim!

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 7 minut
Čas marinování: 15minut
Celkový čas: 37 minut
Budete potřebovat (na 24 malých topinek bruschetta):
NA RAJČATOVOU BRUSCHETTU
- 6 římských rajčat, nakrájených na kostičky
- 1/3 šálku nasekaných bazalkových listů
- 5 stroužků česneku
- 1 polévková lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky černého pepře
NA TOPINKY:
- 1 bageta
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/3 šálku strouhaného parmezánu
Postup:
BRUSCHETTA
- Rajčata nakrájejte na kostičky, slijte přebytečnou šťávu a přendejte je do středně velké mísy.
- Naskládejte lístky bazalky na sebe a srolujte je do trubičky. Ostrým nožem nakrájejte na tenké proužky a přeneste je do mísy s rajčaty.
- Nadrobno nasekejte 5 stroužků česneku.
- Smíchejte 1 lžíci česneku se 3 lžícemi olivového oleje a dejte stranou. Zbylý česnek přidejte do mísy s rajčaty.
- Rajčata dochuťte 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící balsamica, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky černého pepře. Jemně promíchejte a nechte 15-30 minut marinovat.
TOPINKY
- Předehřejte troubu na 200 °C, umístěte rošt doprostřed trouby.
- Bagetu nakrájejte na šikmo na silnější plátky šikmo.
- Kroužky nakrájené bagety položte na plech vyložený papírem na pečení a potřete je z obou stran česnekovým olivovým olejem.
- Vrchní část posypte parmazánem a pečte 5 minut, poté 1 až 2 minuty opékejte na prudkém ohni nebo dokud okraje nezískají zlatohnědou barvu.
- Podávejte s připravenou směsí bruschetta, můžete pokapat extra panenským olivovým olejem nebo balsamikovou polevou. Buon appetito!
Zdroj: Natasha’s kitchen
Odpovědět
Zobrazit komentáře