Hlavní ingrediencí prémiového ginu Indlovu jsou rostliny získané ze sloního trusu. Za značkou stojí manželský pár Paula a Les Ansleyovi pocházející z Jihoafrické republiky.
Myšlenka na to, že by se dal ze sloního trusu vyrábět gin, přišla v podstatě náhodou. Manželé Ansleyovi se vypravili do Keni na safari. Za upíjení ginu s tonikem pozorovali slony a poslouchali výklad průvodce, který vysvětloval návyky slonů při shánění potravy. Upozornil je na to, že sloni ve skutečnosti stráví jen velmi málo snězeného rostlinného materiálu. Paulu pak napadlo, jak by ony nestrávené rostliny mohli využít.
Přestože ani jeden z páru neměl žádné zkušenosti s výrobou alkoholu, pustili se do této výzvy. Nasbíraný trus nejprve suší a sterilizují. Poté ho proplachují, znovu suší, a nakonec ho smíchají s ginem. Kromě klasických přísad, jako je jalovec a koriandr, v chuti tohoto ginu můžete rozpoznat výtažky sloní stravy – kořínky, trávu, ovoce a kůru.
Na obalu každé lahve ginu také najdete GPS souřadnice, které označují, odkud trus pochází a kdy ho výrobci sesbírali. V závislosti na místě sběru a na druhu slonů, kteří trus vyprodukovali, se totiž pokaždé mírně mění chuť výsledné lihoviny.
Firmu si manželé založili v roce 2018 a první oficiální várku ginu vyrobili o rok později. Od té doby se jejich značka alkoholu rozšířila zejména po afrických trzích, ale dostal se i do Evropy. Zakoupením produktu zákazníci pomáhají dobré věci. Manželé totiž věnují 15 % z výtěžku neziskové organizaci HERD, která zachraňuje africké slony.
Zdroj: Indlovu, Oddity Central
Odpovědět
Zobrazit komentáře