Nestlé, Garden Gourmet
Zdroj: Nestlé

Rostlinná vejce a krevety. Veganské produkty od Nestlé se rozrostou

Švýcarská společnost Nestlé rozšiřuje své portfolio veganských produktů pod značkou Garden Gourmet o rostlinné alternativy vajec a krevet.

Zástupci Garden Gourmet na nedávné konferenci Plant-Powered Perspectives hovořili o tom, že v následujících třech letech očekávají ztrojnásobení kategorie rostlinných produktů. A akce na sebe nenechala dlouho čekat, značka vzápětí přichází s novými produkty.

Nové výrobky Garden Gourmet, které společnost zatím bude zkušebně prodávat jen ve Švýcarsku a Německu, se mají z hlediska chuti i výživových hodnot blížit živočišným předlohám.

Veganská vejce, která na trh vstupují pod názvem vEGGie, obsahují sójové bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Jejich použití je univerzální. Můžou se jíst například upravená jako omeleta, míchaná vajíčka nebo mohou sloužit jako přísada na pečení.

Nová náhražka krevet Vrimp se vyrábí z kombinace řas, hrášku a konjakového kořene a je bohatá na vlákninu. Textura má napodobovat skutečné krevety. Hodí se do salátů, k těstovinám a do všech ostatních jídel, kde si umíte krevety představit.

Vrimp následuje úspěšný produkt Vuna, který slouží jako alternativa tuňáka. Výrobou náhražek ryb a mořských plodů chce Nestlé pomoct omezit nadměrný rybolov a chránit rozmanitost oceánů. Produkt Vuna se na náš trh ještě nedostal, zatím se prodává jen ve Švýcarsku, Německu, Itálii a v Nizozemsku.

Zdroj: Nestlé