Na chai latte už nemusíte do kavárny. Připravte si ho v pohodlí domova

Toto domácí chai latte je dokonalý hrnek čerstvě uvařeného černého čaje, hřejivého koření, nádechu sladkosti a extra napěněného mléka. Ideální zahřátí chladného, sychravého podzimního dne.

Zdroj:Lea Valentová

Budete potřebovat (na tři hrnky):

  • 3 šálky mléka (kravského nebo alternativního)
  • 2 sáčky černého čaje
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ čajové lžičky mletého zázvoru
  • ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku
  • ⅛ lžička mletého kardamonu
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu

Postup:

  1. Mléko zahřejte v malém hrnci na mírném ohni. Jakmile se začne vařit, vypněte ho a přidejte čajové sáčky (z čajových sáčků odstřihněte štítky, aby se mohly zcela ponořit). Čaj nechte 4 až 5 minut louhovat a poté sáčky vyjměte.
  2. Znovu zapněte sporák na střední teplotu a přidejte skořici, zázvor, hřebíček, kardamom, vanilku a javorový sirup. Vše společně šlehejte, dokud není čaj chai horký.
  3. Čaj nalijte do hrnků a pokud chcete, doplňte jej extra mléčnou pěnou a posypte skořicí. Máte hotovo! Vychutnejte si nápoj ideálně s Vaším oblíbeným dezertem!

Zdroj: Downshiftology