Není nad tradiční pomazánku. Připravte si k snídani tuhle luxusní vajíčkovou!

Pokud zrovna nemáte chuť experimentovat a chcete si k snídani dát něco ověřené časem, připravte si tuhle jednoduchou vajíčkovou pomazánku. Je chutná, krémová a její příprava vám nezabere mnoho času. Díky vejcím obsahuje množství proteinů a pokud jí doplníte čerstvou zeleninou, vaše snídaně bude nejenom lahodná ale i vyvážená. Tak neváhejte a pusťte se do toho!

Budete potřebovat:

  • 5 vajec
  • ½ šálku (125 ml) změklého másla
  • 1 lžička hořčice
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • Pokyny:

Postup:

  1. Vejce dejte do vody a po tom co dosáhne bod varu v ní vajíčka ponechte po dobu osmi minut. Vložte do studené vody a nechte chladit.
  2. Když jsou dostatečně studená, vejce oloupejte a nakrájejte. Smíchejte je se změklým máslem, hořčicí, nakrájenou cibulí (podle chuti), solí a pepřem. Množství soli bude záviset na tom, zda je vaše máslo slané, nebo ne.
  3. Podle potřeby ozdobte nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
  4. Namažte ideálně na kváskový na chléb, případně krekry, tortill či jiné pečivo dle preference, nebo používejte jako dip. Dobrou chuť!

Zdroj: Almost Bananas