Ovesná kaše je skvělá zdravá snídaně plná vlákniny, která zasytí a skvěle chutná. Někdy však ale skutečně ráno člověk nemá čas postavit se za sporák. Řešením jsou takzvané „overnight oats,“ teda ovesná kaše, kterou si uděláte den předem a dáte na noc zhoustnout do lednice. Žádné vaření, či zdlouhavá příprava, jednoduše jen vše smícháte ve sklenici a na druhý den stačí přidat topingy . Ideální recept na zaneprázdněná rána.
Čas přípravy: 10 minut
Čas v lednici: přes noc
Budete potřebovat:
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1 lžičku chia semínek (volitelné, možno zaměnit za lněná semínka)
- 1/2 šálku mléka (kravské, ovesné, mandlové, kokosové…)
- 1/2 lžičky skořice
- kapka vanilkového extraktu
- 1 lžička tekutého sladidla (například med, agávový, datlový nebo javorový sirup…)
- topingy dle chuti (nakrájené ovoce, ořechy či ořechová másla, kousky čokolády…)
Postup:
- Smíchejte všechny sypké suroviny ve sklenici.
- Přidejte mléko a sladidlo, pořádně promíchejte.
- Uzavřete víčkem a odložte na noc do lednice.
- Ráno vyndejte a podle potřeby přidejte mléko, pokud preferujete vodnatější konzistenci.
- Podávejte v misce nebo přímo ve sklenici s Vašimi oblíbenými topingy. Výborná je kombinace banánu s arašídovým máslem, či grilovanou broskví a mandlemi.
- Máte hotovo. Dobrou chuť!
Odpovědět
Zobrazit komentáře