Zakončete léto v italském stylu s receptem na klasickou bruschettu

Dopřejte si čerstvá voňavá rajčata v podobě chutných toastů bruschetta, které Vám instantně přinesou atmosféru rána na italském venkově. Navíc obsahují důležité živiny, jako například vitamín C, či draslík a taky množství antioxidantů. Ideální tečka za létem a příprava imunity na podzim!

Čas přípravy: 15 minut

Čas vaření: 7 minut

Čas marinování: 15minut

Celkový čas: 37 minut

Budete potřebovat (na 24 malých topinek bruschetta):

NA RAJČATOVOU BRUSCHETTU

  • 6 římských rajčat, nakrájených na kostičky
  • 1/3 šálku nasekaných bazalkových listů
  • 5 stroužků česneku
  • 1 polévková lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

NA TOPINKY:

  • 1 bageta
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/3 šálku strouhaného parmezánu

Postup:

BRUSCHETTA

  1. Rajčata nakrájejte na kostičky, slijte přebytečnou šťávu a přendejte je do středně velké mísy.
  2. Naskládejte lístky bazalky na sebe a srolujte je do trubičky. Ostrým nožem nakrájejte na tenké proužky a přeneste je do mísy s rajčaty.
  3. Nadrobno nasekejte 5 stroužků česneku.
  4. Smíchejte 1 lžíci česneku se 3 lžícemi olivového oleje a dejte stranou. Zbylý česnek přidejte do mísy s rajčaty.
  5. Rajčata dochuťte 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící balsamica, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky černého pepře. Jemně promíchejte a nechte 15-30 minut marinovat.

TOPINKY

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, umístěte rošt doprostřed trouby.
  2. Bagetu nakrájejte na šikmo na silnější plátky šikmo.
  3. Kroužky nakrájené bagety položte na plech vyložený papírem na pečení a potřete je z obou stran česnekovým olivovým olejem.
  4. Vrchní část posypte parmazánem a pečte 5 minut, poté 1 až 2 minuty opékejte na prudkém ohni nebo dokud okraje nezískají zlatohnědou barvu.
  5. Podávejte s připravenou směsí bruschetta, můžete pokapat extra panenským olivovým olejem nebo balsamikovou polevou. Buon appetito!

Zdroj: Natasha’s kitchen