Sezóna jablk, dýní a skořice je opět tady. Okořeňte si týden tímto lahodným dezertem ideálním na první chladné večery. Rolky jsou měkoučké, tak akorát sladké i snadné na přípravu, a proto jsou vždy hitem pro rodinu, či přátele. Recept je taky veganský, takže si ho můžou vychutnat opravdu téměř všichni.
Budete potřebovat:
Na kvásek:
- ½ šálku vlažné vody
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička třtinového cukru
Na těsto:
- ⅓ šálku rozpuštěného, kokosového oleje plus další na potření
- ½ šálku mandlového mléka pokojové teploty
- ⅓ šálku třtinového cukru
- 1 lžička mořské soli
- 2¾ šálku hladké mouky plus další na mísení
Na skořicovou náplň:
- ½ hrnku hnědého cukru
- 1½ lžíce skořice
Na polevu:
- 1½ hrnku moučkového cukru
- 3 až 4 lžíce mandlového mléka
- ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Vymažte větší plech máslem nebo kokosovým olejem.
- V malé misce smíchejte vodu, droždí a cukr. Nechte stát 5 minut nebo dokud droždí nezpění.
- Vypracujte těsto: Ve středně velké míse smíchejte kokosový olej, mandlové mléko, cukr a sůl. Vmíchejte směs droždí. Mouku dejte do velké mísy, poté přidejte mokré přísady a míchejte, dokud se nespojí. Směs bude lepkavá. Rukama směs prohněťte a poté ji vyklopte na pomoučený povrch. Pak hněťte 3 až 4 minuty, dokud nebude hladké, v případě potřeby posypte další moukou a vytvarujte kouli.
- Velkou mísu potřete kokosovým olejem a vložte do ní těsto. Přikryjte ho fólií a dejte na teplé místo kynout, dokud se nezdvojnásobí, přibližně by to mělo trvat 1 hodinu.
- Připravte náplň: V malé misce smíchejte hnědý cukr a skořici.
- Těsto propracujte a rozválejte na pomoučeném povrchu na obdélník o rozměrech 20×14 palců. Potřete ho 2 lžícemi rozpuštěného kokosového oleje nebo másla a posypte skořicovým cukrem do vzdálenosti půl centimetru od okrajů.
- Začněte na jednom z kratších konců a těsto pevně srolujte do špalíku, který pak nakrájejte na 12 šneku. Vložte šneky do pekáče řeznou stranou nahoru, přikryjte je a nechte 1 hodinu kynout.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Připravte polevu: V míse vyšlehejte práškový cukr, 3 lžíce mandlového mléka a vanilku dohladka. Pokud je příliš hustá, přidejte více mandlového mléka.
- Šneky pečte 25 až 30 minut nebo dokud na povrchu lehce nezezlátnou. Vyjměte je a nechte 10 minut vychladnout, poté je pokapejte polevou a podávejte. Dobrou chuť!
Zdroj: Love and Lemons
Odpovědět
Zobrazit komentáře