Chirurgové v New Yorku provedli vůbec první transplantaci celého oka u člověka. Přestože se pacientovi zrak na oko nevrátil, se jedná o  průlomový okamžik, jelikož doposud mohli lékaři transplantovat pouze rohovku. ...

Výzkumníci přicházejí s novými způsoby, jak dostat obnovitelnou energii do lidských domovů. Některé výzvy v této oblasti by mohli vyřešit mikro větrné turbíny inspirované přírodou. Jsou navržené tak, aby vypadaly ...

Pokud zrovna nemáte chuť experimentovat a chcete si k snídani dát něco ověřené časem, připravte si tuhle jednoduchou vajíčkovou pomazánku. Je chutná, krémová a její příprava vám nezabere mnoho času. ...

Každý den lidé vyhodí hory použitých plastových lahví. Tento problém by mohli vyřešit mikroby. Vědci v časopise ACS Central Science uvádějí, že vyvinuli bakterii E. coli, která se živí plasty ...

Stále častěji vědci zkoumají nástroje umělé inteligence (AI), které mají zdravotníkům pomoci s diagnostikou.Výzkumníci z The Royal Marsden NHS Foundation Trust a The Institute of Cancer Research nyní využili umělou ...

Toto domácí chai latte je dokonalý hrnek čerstvě uvařeného černého čaje, hřejivého koření, nádechu sladkosti a extra napěněného mléka. Ideální zahřátí chladného, sychravého podzimního dne. Budete potřebovat (na tři hrnky): ...

Tým v Guatemale použil technologii 3D tisku k vytvoření domu odolného proti zemětřesení o síle 9,0 stupně Richterovy škály. Stavba přitom trvala pouhých 26 hodin. Na stavbě domu o rozloze ...

Německý Lidl oznámil, že téměř všechny rostlinné potraviny jeho vlastní značky budou mít stejné ceny jako jejich masné protějšky. Tyto výrobky v prodejnách umístní v blízkosti masa, což zákazníkům usnadní ...

Tyto tradiční preclíky bavorského typu mají krásně hnědý povrch a skvělou strukturu – na povrchu křupavou a vevnitř vláčnou. Nejlepší však je, že jejich příprava je překvapivě snadná! Připravte si ...

Reakce jazyka na chlorid amonný, který je součástí některých cukrovinek, může ukazovat na šestou základní chuť. Studie ukázala, že receptor, který signalizuje kyselou chuť, na něj reaguje. Japonský vědec Kikunae ...